iPhone X kijelző

Az iPhone X az Apple első olyan telefonja, amely OLED kijelzőt használ, miután évekig az Apple LCD-k állították be az iparág szabványait. Az OLED kijelzők lehetővé teszik a vékonyabb telefonok használatát, de a pontos megértés kihívás: a Samsung telefonok általában neonig telítettek, a Google Pixel 2 XL-je számos nézőponttal és elmosódott színnel rendelkezik, és az új LG V30 problémák vannak az egyenetlen háttérvilágítással.

Az Apple egy Samsung gyártmányú OLED panelet használ PenTile képpont-elrendezéssel az iPhone X-en, de ragaszkodik ahhoz, hogy saját tervezésű és belső tervezésű legyen. Bármi legyen is az ügy, az eredmények kiválóak: az iPhone X OLED világos, éles, élénk, anélkül, hogy paródiává válna, és általában örömmel néz ki. Az Apple True Tone rendszer automatikusan beállítja a színhőmérsékletet a környezeti fényig, a fényképek szélesebb színskálán jelenik meg, és még Dolby Vision HDR támogatás is létezik, így az iTunes filmek HDR lejátszása során nagyobb fényerőt és dinamikatartományt használnak.

EZ CSAK EGY FANTASZTIKUS KIJELZŐ

Észrevettem, hogy kissé elhalványul a tengely, de soha nem annyira, hogy ez zavart; Általában meg kellett keresnem. Az iPhone 8 Plus LCD-hez képest kissé hűvösebb megjelenítésnek tűnik, de csak akkor, ha egymás mellett tartom. Összességében ez csak egy fantasztikus kijelző.

Sajnos a képernyő tetején ezt a rovátkát megzavarják, és amíg sok fejlesztő nagy munkát végez a rajzolás körül, akkor nehéz lesz a legtöbbet kihozni a képernyőből. Úgy értem, szó szerint: sok alkalmazás nem használja a legtöbbet a képernyőn most.

Azok az alkalmazások, amelyek nem frissültek az iPhone X-hez, a “szoftver bezel” módban hívják: hatalmas fekete határok a tetején és az alján, amelyek alapvetően utánozzák az iPhone 8-at. És sok alkalmazás még nincs frissítve: a Google A Térképek és a Naptár, a Laza, a Delta alkalmazás, a Spotify és egyebek mind szoftveres előlapokkal működnek. A CSR Racing és a Sonic the Hedgehog játékai különösen hülyén néztek ki. Rendben van, de csúnya, különösen azért, mert ebben a módban a képernyő alján lévő kezdő sáv fehéren világít.

NÉHÁNY ALKALMAZÁS SZINTE JÓL NÉZ KI, DE AKKOR RÁJÖSSZ, HOGY TÉNYLEG CSAK TÖRÖTTEK

Azok az alkalmazások, amelyeket nem frissítettek kifejezetten az iPhone X számára, de az Apple iOS autolayout rendszerével töltik ki a képernyőt, de furcsa dolgok történnek: a Dark Sky blokkolja az állapotsor felét saját keménykódolt fekete sávjával, Uber állítja be fiókját ikonra az akkumulátor jelzőfénye fölött, és a Halide kamera alkalmazás beállításai eltakaródnak a résen, és részben beillesztik a kijelző nyuszi fülei közé. Szinte jól néz ki, de akkor rájössz, hogy tényleg csak törött.

Alkalmazások, hogy frissült az iPhone X mind különböző módon tudják kezelni a bevágás, hogy olykor furcsa eredmények, különösen a apps, hogy a videó lejátszása. Az Instagram történetek nem töltik be a képernyőt; nagy szürke határok vannak a tetején és alján. A YouTube csak két teljes képernyős zoom opcióval rendelkezik, így az Utolsó Jedi- trailer lejátszása vagy egy kis video ablakot tartalmazott, amelyet levél- és oszlopdobozban vagy egy teljes képernyős nézetben vesznek körül. A Netflix valamivel jobb, de még mindig elakadtál a hatalmas fekete szegélyek között a videó vagy a szegély körül.

Az iPhone X terepi módja általában elég rendetlen: a bevágás a legfelsõ állapotsáv némiképp elfelejtõ eleme, és egy hatalmas megszakítás a képernyõ oldalán, és még nem láttam, hogy az alkalmazások valóban megoldják. És a képernyő alján található otthoni sáv gyakran a tartalom tetejére ül, örökké emlékeztetve arra, hogy átsöpörhetsz, ha haza akarsz menni, és örökre elhagyod a tájkép káoszát.

Biztos vagyok benne, hogy mindez idővel megoldódni fog, de a közelmúlt története arra utal, hogy hosszabb ideig tarthat, mint az Apple vagy bárki más; Még mindig találkozom olyan alkalmazásokkal, amelyek nem frissülnek a nagyobb iPhone 6 méretű képernyőméreteknél. A 3D Touch már évek óta működik, de nem gondolok olyan alkalmazásokra, amelyek különösen jól használhatják. Az Apple az évek során rengeteg képernyőtervezést hajtott végre, és egy kis időt vesz igénybe, hogy rendezzék be. Csak meg kell látnunk, hogy megy az iPhone X-vel.