IPhone 7 Tok Tesztelés

Az Apple megalkotta a valaha készült legjobb kamerával rendelkező okostelefont, az iPhone 7-et. Sajnos a telefon kamerája, a már megszokott módon, kidomborodik a készülékházból, ezért a legtöbben rá vannak kényszerülve, egy iPhone 7 tok használatára. Az iPhone 7, 2016-baj került a boltok polcaira, ahol szinte osztatlan sikert aratott. Dizájnban nem tudott sok újat felmutatni, azonban a színárnyalatainak a különleges megoldásával, sikerült az Apple-nek olyat letenni az asztalra, amit más gyártónak még nem.


Az iPhone-ok mindig is híresek voltak a tökéletes összeszerelési minőségükről, a különleges kialakításukról, és természetesen a kizárólag iPhone-okban megtalálható iOS rendszerről. Ezek együtt alkotják, egy új köntösbe csomagolva a legújabb telefont is. Egyetlen egy hiba csúszott a vásárlók számításába, mégpedig az, hogy a készülékház a kelleténél sokkal sérülékenyebb. A legkülönlegesebb JetBlack színhez még az Apple is egy iPhone tok használatát javasolja, és figyelmeztet arra, hogy könnyen karcolódhat az eloxált alumínium hátlap. Mi megpróbálunk olvasóink kedvébe járni, ezért kértünk egy-két iPhone 7 tok tartozékot a https://www.phonebox.hu/iphone/iphone-7-tok telefon kiegészítőkkel foglalkozó áruházból.

Teszteljük az ütésálóságot

Szerencsére készséggel fogadták a kérésünket, és elküldték nekünk a legjobb termékeiket. Külön olyanokat kértünk, amik megfelelően védik az új, 14 megapixeles iSight kamerát. Mivel a cégben nem ritkán, elég mostoha körülmények között kell helyt állniuk szerencsétlen mobiloknak.Mint általában minden tesztben, ebben is szerepel egy Speck tok.  A hatalmas választékból nem is tudtunk választani, ezért a véletlenre bíztuk és csak annyit írtunk a megrendelőlapra, hogy kérünk egy Speck terméket. A színt eldöntöttük, kék legyen. De ezen kívül semmilyen más információt nem adtunk a Phonebox.hu-nak.

Az iPhone 7 tok megérkezett

és mi pedig készségesen teszteltük:

A külső a már megszokott minőséget képviseli. Megfelelő kialakítás egy ütésálló iPhone 7 tok hoz. A hátlap fogásra teljesen csúszásbiztos. Kemény műanyagból készült. Fantázianevén ABS műanyagból, ami a tesztek alapján sokkal jobban reagál a törési kísérletekre, mint bármelyik másik kemény műanyag.

Azt hiszem, ez egyértelmű akkor, hogy a gyártó miért ezt választotta a külső hátlap alapanyagának.
Belülről az iPhone 7 tok egy puhább szilikon kávában végződik, ami apró pontszerű mintázatával emelkedik (vagy éppen ellenkezőleg) ki, a többi közül. A gyártó ezt a technológiát alkalmazza, annak érdekében, hogy egy elejtés, vagy becsapódás következtében megvédje a telefon fontosabb alkatrészeit a sérüléstől.

Hogyan véd az eséstől?

A mobil a súlyánál és a becsapódás erejénél fogva belesüllyed a puha szilikon bélésbe, és nem a kemény műanyag héjnak csapódik. Ezáltal a készülékház sérülni sem fog, és karcolódni sem, továbbá a készülékben lévő finom mechanikai alkatrészek is megfelelő ütésvédelemben lesznek biztosítva.
A dizájnt az évek során megpróbálták vékonyítani. Bár személy szerint neme az eddigi vastagsággal sem volt problémám, azonban meg kell hagyni, hogy egy kicsit sem voltak nőies iPhone 7 tokok a kínálatban. Mostanáig.

Vékony és színes, iPhone 7-re

Egyrészt a vékonysággal léptek nagyot előre, másrészt a különleges mintázatokkal és egyedi festéssel már a legkiemelkedőbb gyártók közé sorolhatja magát készítő. A Phonebox.hu-ban pedig természetesen szinte az összes tokot megtaláljátok, amire csak szükségetek lehet, a különleges ütés és törésbiztos üvegfóliákkal együtt.

Különleges dizájn

Visszatérve a tokra: Használat közben feltűnt, hogy a gomboknak nagyon kényelmes nyomáspontjuk van. Szinte olyan, mintha nem is használnék tokot. Egyszerű, könnyű és határozott. Azonban egy kicsivel nehezebb megnyomni őket, mint a védelem nélkül. Ez nekem például azonban kizárólag az előnyömre vált, mivel az a típus vagyok, aki egyfolytában lenémítja a telefonját úgy, hogy közben hozzá sem ér az Apple mobilhoz. Valószínűleg ezzel nem csak én vagyok így, azonban ha mégis, akkor én már biztosan megtaláltam magamnak a megfelelőt!

Végül, de nem utolsó sorban

Tesztünk folytatásában egy kinyitható bőr flip tartozékoz elemzünk, és kaptunk egy igazi meglepetés iPhone 7 szilikontokot is, aminek a gyártóját még nem áruljuk el. Annyit lehet róla tudni, hogy itthon csak egyetlen egy boltban kapható, és külföldről is szinte lehetetlen beszerezni. Egyesével és egyedileg készül minden iPhone 7 tok. Különleges fa és gyanta ötvözetéből, a legjobb színekben, amiket valaha láttam.